Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

6 berichten • Pagina 1 van 1

Gebruikersavatar
Nina
Kruisfokker wezen-robot Kruisfokker wezen-robot
Berichten:
7411
Lid geworden op:
za 16 jan 2010, 17:45

SN Gids: Tienerstreken

Met de uitbreiding De Sims 3 Levensweg hebben de tieners in de Sims 3 veel nieuwe mogelijkheden gekregen. Heb je ze nog niet allemaal ontdenkt of wil je weten wat ze doen en betekenen, lees dan deze gids!

Boodytraps:

Tieners kunnen nu boodytraps plaatsen op verschillende meubels/spullen. Dit kan onder andere in de wc, douche, wasbak en op de computer/laptop en de bank. Plaats je een boodytrap in de douche, krijgt de volgende Sim die een lekkere douche wil nemen geen water over zich heen, maar verf. Plaats je er een op de bank, komt er een scheetkussen te liggen en je kunt vast wel raden wat er gaat gebeuren als er een Sim op gaat zitten!

Afbeelding
Afbeelding

Grappen op school:

Tieners kunnen elke dag één grap uithalen op school. Er zijn verschillende grappen, namelijk; proefwerken stelen, het kantoor van het schoolhoofd versieren met toiletpapier, de school laten overstromen, kikkers vrijlaten tijdens biologie en de teammascotte schenden.

Afbeelding

Hier zie je twee voorbeelden van welke reactie jouw Sim op een grap kan krijgen, er zijn er nog een stuk of twintig meer, maar daar moet je zelf achter komen!

AfbeeldingAfbeelding

Als de grap gelukt is krijgt je Sim deze moodlet:

AfbeeldingAfbeelding

Maar je tienersim kan ook betrapt worden tijdens een grap, hij of zij moet dan na schooltijd 2 uur nablijven!

Kattekwaad:

Tieners kunnen ook kattekwaad uithalen in de buurt, namelijk; eieren gooien, belletje lellen en een rokende zak voor de deur zetten.

Afbeelding

Als degene waarbij je kattekwaad uithaalt de politie belt, word je opgepakt en naar huis gebracht. Van je ouders krijg je dan huisarrest.

Afbeelding
Afbeelding

Je kan bij je ouders smeken om vergeving, de ene keer lukt het, de andere keer niet.

Afbeelding

Tienerfeest:

Soms krijgen de volwassenen in het gezin een gratis vakantie aangeboden. Lijkt je dat wel leuk, dan vertrekken de ouders naar hun zonnige bestemming en blijven je tieners alleen achter.

Afbeelding

Je tiener kan nu een echt tienerfeest organiseren! Het feest moet beginnen tussen 17:00 en 23:00 en je kunt alleen maar tieners uitnodigen.
Pas op dat je het feest niet te lang door laat gaan en dat de muziek niet te hard staat, want de buren zullen een oogje in het zeil houden!

AfbeeldingAfbeelding

Snel moet je dan alles opruimen, want binnen 1 uur zijn de volwassenen weer terug.

Afbeelding

Kostschool:

Tieners kunnen worden opgegeven voor de kostschool via de computer of telefoon, zo zijn ze uit huis en hoef je niet voor ze te zorgen (handig als je een groot gezin hebt). Je kan kiezen uit; Privéschool Smikkelburg ($1600), De Dribbeldijn Sportacademie ($1200), School van Vrede en Liefde ($800), Kunstschool Kaasschaaf ($1200) en Militaire school Fort Stijfsel ($800).

Afbeelding

Als je kiest voor de duurste school, Privéschool Smikkelburg, word je opgehaald in een limousine.

Afbeelding

Tijdens de periode dat de tienersim op de kostschool was, kregen de Sims die thuis waren een telefoontje dat de familie belastinggeld terug kreeg, zulke dingen kunnen dus ook gebeuren!

Af en toe belt de tiener die op de kostschool zit naar huis om door te geven of het leuk is of niet. Maar de thuiswonende Sims kunnen zelf ook bellen naar de tiener op de kostschool! Dit doe je door op de Sim te klikken in het relatie-paneel en te kiezen voor ‘kletsen’.

Als de tiener jongvolwassene wordt is hij of zij geslaagd, je krijgt daar een melding van en je Sim komt weer naar huis. Hij of zij heeft een aantal vaardigheden gekregen en daar krijg je een rapport van te zien.

De afgestudeerde Sim en de thuiswonende Sims krijgen een moodlet:

AfbeeldingAfbeelding

Je tiener kan zijn diploma in de lucht gooien, dit is iets extra's en heeft verder geen gevolgen.

Afbeelding

Afstuderen:

Ongeveer 4 dagen voordat je tienersim jongvolwassene wordt, krijg je een melding over het afstuderen.
Afstuderen op de gewone middelbare school gaat anders dan op een kostschool. Je Sim krijgt gewoon een diploma in zijn of haar invertaris, verder niks.

Afbeelding

Rijbewijs:

Je kan als tiener aan een (jong)volwassene vragen om rijles te krijgen. Er moet op dat moment wel een auto op de kavel zijn. Je kunt als tiener je rijbewijs in één keer halen.

Afbeelding
Afbeelding

Je moet niveau 3 halen. Het duurt ongeveer 7 Sims uren.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Simmielove
Peuterdynamo Peuterdynamo
Berichten:
14312
Lid geworden op:
wo 17 feb 2010, 14:14

Re: SN Gids: Tienerstreken

Bedankt Nina, dit is super handig!
Afbeelding
Afscheid nemen wordt telkens moeilijker~
“You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.” - Harvey Dent in The Dark Knight
Klik hier voor mijn site met boekenrecensies

Weergave- en sorteeropties