Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

13 berichten • Pagina 1 van 1

Dave.
Kruisfokker wezen-robot Kruisfokker wezen-robot
Berichten:
5666
Lid geworden op:
za 13 aug 2011, 16:14

Dagboek van de maand mei 2013: Alle Dagen Sims

Afbeelding

Deze maand willen we graag Alle Dagen Sims van Adoror in het zonnetje zetten. Dit is niet zijn eerste dagboek over de familie Sims, zij kwamen ook eerder voor in De Vete van Zomeren en Een Familie van Sims. Met deze grandioze dagboeken heeft hij bewezen dat hij een geweldig schrijver is.

De dubbelzinnigheid en verwijzingen naar mogelijke plotten zitten goed verstopt in het verhaal. De meeste personages zijn dan ook scherpzinnig en weten hun geheimen goed te verbergen. De decors zijn prachtig gebouwd en zo te zien is alles nauwkeurig uitgezocht om de juiste sfeer over te brengen.


Afbeelding

Dorothea Sims – Lelie (weduwe van William Sims) is de matres familia van de familie Sims. Zij en haar kinderen, Sarah, Thomas, Alexis, Nick en Maartje lieten het stadje Zomeren achter waar al hun familieschandalen bekend waren geworden. Ze vertrokken naar het zonnige Monte Vista waar de familie een oude wijngaard in bezit had. Een nieuwe start, zou je denken, maar de schandalen, intriges en conflicten achtervolgen de familie, waar ze ook gaan...

Afbeelding Afbeelding

Het verhaal begint met Sarah die de inwoners van Monte Vista welkom heet bij de heropening van De Oude Wijngaard. De hoofdpersonen komen meteen aan bod, nieuwe personages worden voorgesteld zoals Caesar di Firenze en zijn personal assistent Anouk. Ook speelt in dit dagboek Adam (zoon Sarah) een grotere rol, komen de kleine Noortje (dochter Sarah) en Justin (zoon Alexis) hier voor als jongvolwassenen en zijn de kinderen van Thomas en Ellen geboren.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Het eerste conflict vind al snel plaats. Jonathan, die toch al jaloers is op Nick en niet geliefd is bij de familie, grijpt zijn kans en begon hem te beschuldigen. Verwijten worden over en weer gesmeten en de avond eindigt in een catastrofe. Helaas voor Sarah bevond dit zich in het bijzijn van Caesar en Anouk.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Doortje hoort dingen die ze niet wilt horen en Alexis stort zich in een project van haar zus. Samenwerking binnen de familie is dan ook een gewoonte. Terwijl Alexis enthousiast met haar zus kletst, flirt haar man met Anouk. Ellen is niet de enige die zich niet meer thuis voelt in de familie, ze is dan wel getrouwd met Thomas, maar daar houd haar connectie op. Jonathan zoekt al snel weer de confrontatie op, Nick zal zijn zondebok zijn.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Jonathan blijft maar ruzie zoeken en dreigen. Ook heeft hij Alexis in zijn macht, ze is bang dat hij haar grote geheim zal onthullen. Zou Doortje het misschien door hebben? Romeo zoekt toenadering tot zijn verloofde, maar krijgt dit niet. Niet veel later ontvangt Doortje een choquerend bericht op haar telefoon: Je dochter is een moordenaar.

Afbeelding Afbeelding

Ellen kampt nog steeds met haar eigen problemen, haar eenzaamheid en de lastige kinderen worden haar bijna te veel. Dan breekt de avond van het zomerfeest aan. Doortje heeft haar doel voor ogen maar kan het niet rechtstreeks bereiken. Die avond probeert ook Ellen een stap te zetten richting haar man, maar ook zij kan hem niet rechtstreeks bereiken.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Een ongewenste gast bevind zich die avond ook op het feest, hij wordt al snel weggestuurd. Ellen grijpt haar kans en verteld Thomas dat ze niet gelukkig is. Niet veel later wordt ze door haar man gered van de dood, romantisch zat. De romantiek is die avond niet alleen bij Ellen en Thomas te vinden, ook Sarah en Caesar vermaken zich prima.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Thomas wilt dat Alexis en Jonathan gaan scheiden. De broers en zussen bespreken de motieven van Alexis en Jonathan, natuurlijk zonder het bijzijn van Alexis zelf. Maar Alexis is niet achterlijk, ze wordt gewoon door haar man ingepalmd. Het conflict loopt hoog op en Maartje roept tot orde.

Afbeelding Afbeelding

Doortjes kleinkinderen verschijnen op de dag van haar 74ste verjaardag, ze is dolblij net als Adam, de broer van Noortje. Op dat moment ontdekt Sarah samen met Caesar een geheime ruimte in haar kelder. Ze treffen een oude voorraad wijn en besluiten het te gaan veilen voor veel geld.

Afbeelding Afbeelding

Alexis verteld haar zoon dat zijn vader niet geliefd is in de familie, Alexis ontkent dat hij haar slaat, ze verdedigd haar man op elke manier. Doortje benaderd haar dochter en confronteert haar met de waarheid. Alexis houd het niet meer en breekt. Ze bekend dat Jonathan haar kapot wilt maken.

Afbeelding

Wat niemand weet is dat Jonathan helemaal niet voor werk in het buiteland is, maar met Anouk in een hotelletje overnacht. Zal het Jonathan lukken om Alexis te slopen? Hoe het af loopt met de familie Sims weten we niet, maar we zullen het in ieder geval lezen in dit geweldige dagboek!

Afbeelding
Adoror
Mest analist Mest analist
Berichten:
565
Lid geworden op:
za 04 jul 2009, 16:48

Re: Dagboek van de maand mei 2013: Alle Dagen Sims

Dave, je hebt echt een voortreffelijke samenvatting gegeven van het verhaal! Tot nu toe dan, tenminste. Vanavond verandert er weer een hoop :) Haha. Als ik een reden zou moeten vinden, vanavond maar weer eens een update te plaatsen, dan zou het zijn om dit te vieren! We zullen snel maar eens een veiling gaan plannen.

Dankjewel allemaal! Voor jullie leuke reacties :) Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen, want die houden het verhaal levend! Maar ik ben net zo blij met stille lezers ;) Dankjewel
Afbeelding
De Familie Sims: 2 x Dagboek van de Maand

Weergave- en sorteeropties

Plaats reactie