Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

1 bericht • Pagina 1 van 1

I_mJimmy
Supergeheim onderzoeker Supergeheim onderzoeker
Berichten:
2735
Lid geworden op:
za 04 jul 2009, 11:58

XGN Preview

Dag in dag uit is de mens met van alles en nog wat druk. Is het nu werken, naar school gaan, impressies schrijven of gamen, iedereen is wel ergens mee bezig. Stel je maakt daar een game over, dan moet die toch oneindig lang te spelen zijn? Dit is wat Will Wright vermoedelijk meer dan tien jaar geleden gedacht moet hebben toen hij De Sims bedacht. Inmiddels is de serie flink ontwikkeld en kunnen we nu met De Sims 3 op de consoles aan de slag. Wij hebben ons Simlish weer even bijgespijkerd en zijn de Simswereld ingedoken.

Iedereen is inmiddels wel bekend met de Sims. Je maakt jezelf, of je hele familie, na, koopt een huis voor ze en kijkt hoe ze met van alles en nog wat bezig kunnen zijn in hun dagelijkse leven. Naar de WC gaan, pizza eten, tv kijken, met de buren praten en wat achter de computer hangen zijn allemaal dingen die wij in het echt, maar ook de Sims in hun virtuele leven, graag doen. Dit klinkt misschien saai, maar toch heeft elk deel zich tot nu toe, in ieder geval op de PC, bewezen. Vraag ons niet waarom, maar mensen willen blijkbaar zichzelf naspelen in games.

Verschillen
Maar goed, terug naar De Sims 3 voor de consoles. Allereerst zullen we maar gaan kijken naar de verschillen ten opzichte van de PC-versie. Wat het eerst opvalt, en natuurlijk logisch is, is het verschil in de besturing. De oude vertrouwde muis en het toetsenbord heb je niet meer en je zult het moeten doen met een controller. Het maakt niet uit op welke knop je drukt, er zal altijd wel een menu of submenu te voorschijn komen. Zo kies of annuleer je acties, open je de statistieken en verwissel je van personage met de actie knoppen op de controller en met de d-pad beïnvloed je de tijd.

Nog een belangrijk verschil is het nieuwe karma- en uitdagingsysteem. Met het karmasysteem speel je goede of kwaadaardige krachten vrij waarmee je jouw Sims kunt beïnvloeden. Met bepaalde acties, goed of kwaad, verdienen jouw Sims karmapunten. Heb je genoeg karmapunten, dan kun je uit één van de verschillende karmakrachten kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld alles in het huis op miraculeuze wijze laten reparen, wat geluk op je Sims' pad laten komen of juist een vloek op je Sims uitspreken of een regen van vuurballen voorbij laten komen.

Daarnaast zijn er de uitdagingen. Uitdagingen kunnen binnen vijf minuten voltooid zijn, maar kunnen soms ook dagen, al dan niet maanden, in beslag nemen. Denk hierbij aan uitdagingen als het geven van een feestje tot CEO worden van een miljoenenbedrijf. Om je te stimuleren deze uitdagingen te halen, zijn deze ook gelijk de achievements en trophies in de game. En wanneer je een uitdaging haalt, krijg je een aantal punten die je kunt gebruiken om nieuwe content vrij te spelen. Zo kun je nieuwe voorwerpen, kleding en zelfs karmakrachten vrijspelen door ze te ‘kopen’ met verdiende uitdagingspunten.

Veranderingen
Echter zijn er naast deze nieuwe toevoegingen niet veel grootse veranderingen doorgevoerd. Dit kun je natuurlijk positief of negatief bekijken. Het positieve is dat voor het eerst een Sims-game op de consoles vrijwel alle opties van de PC-versie krijgt. Alle persoonlijkheden, kledingstukken, soorten banen en bouwopties zijn in De Sims 3 op de consoles terug te vinden.

Negatief is dat de game op het gebied van besturing niet veel vooruitgang heeft geboekt. We hadden het er al eerder over, maar we willen er toch nog even op terug komen. Het werkt namelijk gewoon niet ideaal. Onder vrijwel elke knop vind je dus een menu, waardoor de verwarring groot kan zijn. En dat niet alleen. Tijdens het spelen kwamen we nogal eens in problemen met de camera. Door het missen van de muis, gaat dit namelijk niet al te soepel en werkt het gewoon niet zoals je zou willen. Jammer genoeg kan de ontwikkelaar achter de game hier niet heel veel aan veranderen zonder het hele concept van de game om te gooien, het ligt immers aan de controllers zelf. De PC is niet voor niets het hoofdplatform voor De Sims 3.

Oude vertrouwde Sims gevoel
Ondanks dat, hebben we ons de eerste uren met de Sims 3 toch zeker wel vermaakt. Het bracht het oude vertrouwde Sims gevoel weer in ons naar boven, maar dat terwijl we gewoon voor de tv zaten in plaats van achter de monitor. Hoewel er een paar goede vernieuwingen zijn doorgevoerd en er genoeg nieuwe opties zijn, blijven bepaalde irritaties en minpuntjes nog steeds bestaan. Maar ons uiteindelijke oordeel kun je uiteraard terug vinden in onze recensie die tegen het eind van deze maand zal verschijnen.

Bron: XGN
Afbeelding