Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

10 berichten • Pagina 1 van 1

Gebruikersavatar
DENNUSZ
Kantoorslaaf Kantoorslaaf
Berichten:
453
Lid geworden op:
ma 06 jun 2011, 15:34

Tutorial - Packages bestanden installeren op Mac OS X

Niet zo heel veel mensen hebben een iMac/Macbook hier, maar er zijn er toch een paar, en voor diegene die niet weten hoe ze Package bestanden moeten installeren zal ik dat nu uit gaan leggen. :)

Wat heb je als eerste nodig?
1. Om ook je .rar bestanden uit te pakken, heb je ook een soort van Winrar nodig, hierbij gebruik ik Stuffit Expander die is hier te downloaden.

2. Weten waar je browser je downloads opslaat, ik gebruik Safari, om te kijken waar Safari je downloads opslaat ga je naar het menuutje Safari en dan naar Voorkeuren zoals in het plaatje,
Afbeelding

eenmaal daar aangekomen zie je het venster Algemeen met daar helemaal onderaan ''Locatie gedownloade bestanden: Bureaublad, zet dit ook op bureaublad zodat het makkelijk terug te vinden is zoals het in dit plaatje is gedaan.
Afbeelding

Stap 1: een package bestand downloaden
Dit is ons test object om te zien dat het ook werkt.
laten we deze No-Intro maar downloaden om het simpel te houden & om te kijken of het ook werkt, want als het goed is zal je spel nu opstarten zonder het irritante intro filmpje, maar meteen doorgaan naar het laadscherm.
Afbeelding
--
Afbeelding

Als het downloaden klaar is zul je dit mapje zien: Afbeelding, dubbelklik hierop, je ziet hier een resource.cfg bestand, haal deze alvast uit de map en sleep deze naar het bureaublad, eenmaal weer terug bij de map met de no intro, klik je op Mods en haal je de nointro.package uit de map en zet het bijvoorbeeld naast het resource.cfg bestand, het maakt niet uit waar die staat als je hem maar goed kunt terugvinden.

Stap 2: Resource en Mods map
Zonder het Framework zal je package bestanden niet werken, daarom gaan we eerst voor het resource.cfg bestandje zorgen, die kun je bij de No intro mod die we net hebben gedownload vinden.

Stap 3: Alles op zn plek zetten
Nu komt het moeilijkste gedeelte, klik op Finder, die staat links onderaan je dock, dat blauwe gezichtje, Klik nu op Programma's (op de nieuwere Mac's heet dat geloof ik Applicaties)
Afbeelding

Je zult nu in een venster komen met allemaal programma's die op je Mac staan, vind de 'Sims 3' map
deze dus:
Afbeelding

Dubbelklik erop, en je zult nu je Sims zien en eventueel ook je uitbreidingen als je die erbij hebt, nou klik je met je RECHTERmuisknop op De Sims 3 en dan op Toon Pakketinhoud, zo zou het eruit moeten zien:
Afbeelding

Daar zul je het mapje Contents tegen komen, doe nu net als mij om al die mapjes af te gaan die ik geselecteerd heb:
Afbeelding
(het is misschien onduidelijk daarom even de tekst: Contents -> Resources -> Transgaming -> c_drive -> Program Files -> Electronic Arts -> The Sims 3.

je zult hier Caches, Game, Gamedata, Thumbnails aantreffen hier hoef je niks mee te doen.
nou laat je dit venster openstaan en ga je terug naar je bureaublad en maak je in de map waar Caches, Game, Gamedata en Thumbnails staan, maak het mapje Mods aan en daaronder zetten we dan ons Resource bestand, dan zul je in de map Mods nog een mapje moeten maken die Packages heet en hier moeten daarna onze mod die we hebben gedownload daarin slepen. zo dus:
Afbeelding


Stap 4: Testen!
Nu gaan we ons spel opstarten om te kijken of het werkt!

Afbeelding
en, werkte het? :) als het je niet is gelukt zou je vooral Stap 3 goed moeten doorlezen meestal gaat daar de fout, werkt het nog niet of krijg je andere problemen? Zet dan graag een reactie hieronder neer zodat ik, of eventueel andere mensen die het gelukt is, je kunnen helpen. :)

*HET LADEN KAN NU LANGER DUREN VANAF DE EERSTE KEER, FORCEER STOP JE SPEL NIET!*
- Dit geld alleen voor de eerste keer! de andere keren kan je spel nu sneller starten aangezien hij eerste keer alles moest inladen, verschilt PER Mac!

Veel sims/download plezier!

EDIT: Dit is gedaan op Mac OS X 10.7.2 (Lion) alle voorgaande OS X versies zullen ook hiermee werken. (Sims kan niet draaien op OS 9 en OS 10.5.0* 10.4, 10.3, 10.2, 10.1, en OS X (10.0)

*= vanaf 10.5.7 zal Sims het wel doen, dit kan met behulp van een gratis software update in 'Systeemvoorkeuren'

Laatst gewijzigd door DENNUSZ op wo 18 jan 2012, 22:38, 3 keer totaal gewijzigd.

Deetui
Kruisfokker wezen-robot Kruisfokker wezen-robot
Berichten:
6010
Lid geworden op:
za 06 aug 2011, 21:40

Re: Tutorial - Packages bestanden installeren op Mac OS X

huh dus dan heb je geen into maar dan duurt het laden wel langer? nou dan heb ik liever het intro....maar ontopic:

Goed geschreven, hier had een vriend van me ook last van maar dat is ook opgelost.\

Vnee er staat vanaf de eerst keer.

Laatst gewijzigd door Deetui op vr 06 jan 2012, 23:39, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
DENNUSZ
Kantoorslaaf Kantoorslaaf
Berichten:
453
Lid geworden op:
ma 06 jun 2011, 15:34

Re: Tutorial - Packages bestanden installeren op Mac OS X

nee nee, No intro zorgt dat je game nu wel sneller opstart omdat de Intro niet meer word afgespeeld, maar eerste keer zal iets langer duren omdat die alles in moet laden! ;) teminste ligt aan je Mac, mijn mac is ietsjes verouderd en zal denk ik ook niet zon probleem zijn op nieuwere.

dus, eerste kan die iets langer overdoen om op te starten maar daarna niet meer! ;)

Weergave- en sorteeropties