Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

1 bericht • Pagina 1 van 1

Gebruikersavatar
Stefanovic
Mest analist Mest analist
Berichten:
628
Lid geworden op:
wo 04 nov 2009, 14:57

SN Gids: Diepzeeduiken

Afbeelding

Introductie
Mijn naam is Tommy Buitschuit en ik ben instructeur in het diepzeeduiken. Ik ben begonnen met diepzeeduiken toen ik een kind was. Mijn droom was om de diepste zeeën te ontdekken. Vandaag neem ik jullie mee naar de bodem van de zee om jullie wat meer te leren over deze vaardigheid.

Diepzeeduiken
Met het uitbreidingspakket Exotisch Eiland, die 27 juni 2013 uitgebracht werd, kunnen Sims diepzeeduiken. Een aantal karaktereigenschappen komen de vaardigheid ten goede, zoals de eigenschap waterrat, atletisch en houdt van buiten. Sommige eigenschappen zorgen ervoor dat een Sim sneller in een vaardigheid vordert, zoals de eigenschap ambitieus. De karaktereigenschap verzamelaar kan ook goed van pas komen. Onderwater is namelijk van alles en nog wat te vinden!

AfbeeldingAfbeelding

Aan de vaardigheid diepzeeduiken zit een levensweg gekoppeld, genaamd Diepzeeduiker. Bij deze wens moeten Sims niveau tien halen in het diepzeeduiken en §40.000 aan verkoop van opgedoken verzamelvoorwerpen verdienen.

Voor het diepzeeduiken is er ook een levenslange beloning te koop. Stalen longen zorgen ervoor dat Sims niet meer buiten adem raken. Deze beloning kost 15.000 punten.

In deze vaardigheid zijn drie uitdagingen te behalen:
 • ♦ Parelduiker (minimaal vijftig schelpen verzamelen)
  ♦ Onderwaterspelonker (minstens vijftien grotten verkennen)
  ♦ Slimme Snorkelaar (minstens veertig uur in het water hebben gesnorkeld)
Neem een duik in het diepe!
Voordat Sims werkelijk onder water gaan, moeten zij eerst ervaring opdoen. Neem les bij het wetenschapslab voor slechts §400. Sims kunnen ondertussen zelf gaan snorkelen in het zwembad of op zee om hun duikvaardigheid te verbeteren. Tijdens het snorkelen kunnen Sims voorwerpen vinden, zoals een speelgoednessie.

Wanneer Sims niveau twee hebben behaald, kunnen zij gaan duiken. Wanneer een Sim niveau tien heeft behaald in het diepzeeduiken, kan hij in een speciaal retroduikpak de wonderlijke waterwerelden verkennen.

AfbeeldingAfbeelding

Duiklocaties
Op het eiland Isla Paradiso zijn een aantal duiklocaties te vinden:
 • ♦ Rotsenrif (niveau twee)
  ♦ Kluis van Davy Jones (niveau vier)
  ♦ De ZemeerSimgrot (niveau zeven)
  ♦ Pareldiepte (niveau negen)
Duiklocaties staan met elkaar in verbinding doormiddel van de vele grotten die de zee heeft.

Hamsteraar
Terwijl Sims aan het diepzeeduiken zijn, kunnen ze vele verzamelvoowerpen tegen het lijf zwemmen. Onder deze verzamelvoorwerpen vallen vissen, schelpen en voorwerpen.

Nieuwe vissen en zeeorganismen die het uitbreidingspakket met zich meebrengt zijn:
 • ♦ Anemoonvis
  ♦ Heremietkreeft
  ♦ Inktvis
  ♦ Octopus
  ♦ Paling
  ♦ Zee-egel
  ♦ Zeepaardje
  ♦ Zeepoliep
Sims kunnen vragen naar duikwerk bij bijvoorbeeld een bistro of bij het wetenschapslab. Door het duikwerk uit te voeren en het gevraagde af te leveren kunnen Sims een aardige boterham verdienen. Let op: door het vangen van vissen onderwater verbetert de visvaardigheid van een Sim niet.

AfbeeldingAfbeelding

Schelpen verzamelen is een nieuwe bezigheid. Hieronder zijn alle schelpen weergegeven:
 • ♦ Abaloneschelp
  ♦ Cowrieschelp
  ♦ Haaientand
  ♦ Nautilusschelp
  ♦ Oude visfosiel
  ♦ Schubschelp
  ♦ Strandgaper
  ♦ Zeeslakkenschelp
Schelpen kunnen verstuurd worden als cadeautjes naar je vrienden.

Op de bodem van de zee staan schatkisten. Lang, lang, maar dan ook echt lang geleden voeren piraten over deze zeeën. Niet elk schip haalde de haven op tijd voordat de storm op kwam zetten. In deze schatkisten zitten stapels geld, goud en wellicht vind je nog een oude boodschap of verzamelvoorwerpen.

AfbeeldingAfbeelding

Onderdelen van een kaart kunnen zich bevinden op de zeebodem. Sommige zijn verstopt in schatkisten en anderen liggen gebotteld in het zand. Als een Sim genoeg onderdelen van een kaart heeft gevonden, kan hij de delen bij elkaar leggen en een nieuw eiland ontdekken.

Rovers van de zee
In de zee zwemmen ook gevaarlijke beesten rond: haaien! Haaien kunnen Sims aanvallen en doden. Maar wees niet gevreesd, als een Sim sterk genoeg is kan hij het gevecht van een haai winnen.

AfbeeldingAfbeelding

ZemeerSims
Onderwater kunnen Sims in contact komen met ZemeerSims. Deze wezens zijn één van de vele soorten uit de reeks bovennatuurlijke wezens die De Sims 3 rijk is. Altijd al degene willen zijn die het hardst zwemt? Of wil je voor eeuwig op de zeebodem bivakkeren? Vraag ze om een gunst en laat je Sim in een ZemeerSim transformeren!

AfbeeldingAfbeelding

Gemoedstoestanden
Tijdens het duiken kunnen emoties optreden bij Sims. Het volgende rijtje geeft een overzicht van de gemoedstoestanden die een Sim kan krijgen:
 • ♦ Gespierd (Door een gevecht met een haai.)
  ♦ Naar adem happen (De zuurstoftank is bijna leeg! Kom snel naar boven zodat je
  niet verdrinkt!)
  ♦ Oppervlakkig ademhalen (Die zuurstoftank begint behoorlijk leeg te raken. Het is tijd
  om naar boven te komen voor wat frisse lucht!)
  ♦ Ontluchten (Je Sim moet een tijdje ontluchten voor de volgende duik. Probeer het
  later nog eens.)
  ♦ Rustig ademhalen (Adem in, adem uit. Je Sim is er nu aan gewend om onder water
  te zijn.)
  ♦ Wonderlijk water (Sims die waterratten zijn vinden het heerlijk om in koud water te
  zwemmen.)
  ♦ Warm duikpak (Doordat je Sim onderwater ergens van schrok voelt die zich warm
  en ongemakkelijk.)
AfbeeldingAfbeelding
"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world." - Albert Einstein