Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

14 berichten • Pagina 1 van 1

Gebruikersavatar
FranSor
Beheerder Beheerder
Berichten:
8891
Lid geworden op:
do 09 jul 2009, 19:48

SN gids: Blauwprinten gebruiken

Afbeelding

Wanneer je de patch 1.42 installeert krijg je de mogelijkheid om blauwdrukken te maken. Blauwdrukken zijn eigenlijk van tevoren gemaakte kamers, meubels zijn er ook al bij inbegrepen. Dat scheelt je heel erg veel tijd, zeker als je niet houdt van het inrichten van huizen maar wel een origineel huis wil! In deze gids ga ik je heel kort uitleggen hoe het nou precies werkt met blauwdrukken.

Afbeelding

Allereerst ga je naar de bouwmodus, hier vindt je namelijk de knop voor de blauwdrukken. Wanneer je hierop klikt verschijnt er een menu met verschillende knopjes die de verschillende kamers voorstellen.

Afbeelding

Eenmaal hier aangekomen kan je boven een kamer gaan 'hangen' met je muis om te zien hoe groot, welk thema en hoe duur die is. Je hoeft niet al je kamers hetzelfde thema te geven, maar het is wel handig. Hier kom ik later op terug.

Afbeelding

Niet alleen kamers zijn beschikbaar maar ook simpele gangen. Deze zijn erg fijn als basis voor je huis.

Afbeelding

Als je voor een kamer hebt gekozen, in dit geval een hal, dan versleep je hem naar waar je hem nodig hebt. Op dit moment zie je alleen nog maar hoe groot die is, waar de deuren zitten en welke meubels erin staan.

Afbeelding

De volgende stap, nadat je de blauwdruk ergens hebt geplaatst, is dat je wil bekijken hoe die eruit ziet. Dit doe je door bovenin op 'blauwdrukken bekijken' te drukken.

Afbeelding

De muren komen omhoog en de meubels zullen zichtbaar worden. Als je deze kamer hier wil hebben dan klik je op accepteren. Let op! Wanneer je op accepteren hebt gedrukt kan je de kamer niet meer verplaatsen.

Afbeelding

Zo ga je een tijdje door met blauwdrukken uitkiezen, plaatsen en accepteren tot je een huis hebt gemaakt. Wanneer je een blauwdruk naast een kamer wil zetten maar er zitten ramen bij de muur, dan kan je het gewoon plaatsen, de ramen zullen verdwijnen. Maar deuren zullen niet automatisch weggaan, deze moet je dus achteraf zelf weghalen.

Afbeelding

Eerder zei ik al iets over thema's en het wel of niet alles kopen van één thema. In principe maakt het niks uit, het enige grote verschil is dat de buitenmuren een andere kleur zullen hebben en je hebt meerdere soorten ramen. Maar dit is hele makkelijk op te lossen met een ander behangetje en ramen verwijderen en andere kopiëren.

Afbeelding

Het is even een gepuzzel maar wanneer je klaar bent hoef je alleen nog maar de muren een zelfde kleur geven, als je niet één thema hebt gebruikt, je dak aanpassen en je tuin maken en dan ben je alweer klaar! Je kan natuurlijk aan je interieur nog zoveel veranderen zoals je zelf wil, de blauwdrukken geven je alvast een beginnetje. Om een huis te maken met één verdieping ben je met de blauwdrukken ongeveer 10 minuten bezig als je niet nog veel wil veranderen.
Afbeelding

Weergave- en sorteeropties