Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

3 berichten • Pagina 1 van 1

Gebruikersavatar
AnsjJ2
Peuterdynamo Peuterdynamo
Berichten:
12551
Lid geworden op:
do 25 feb 2010, 12:35

SN Tutorial: Compatibiliteit modus Windows 7/Vista OPLOSSEN

Wanneer je Windows 7 op je computer hebt staan en je De Sims 2 aanklikt om het te gaan spelen, heb je best kans dat je de melding "Dit programma heeft bekende Compatibiliteit problemen". Dit is op een aantal manieren op te lossen. Vandaag laat ik jullie er twee zien.

1. De Sims 2 Updaten

Afbeelding

Wanneer je er voor kiest om je De Sims 2 te updaten, kun je in het venster klikken op "Online naar oplossing zoeken"


Afbeelding

Vervolgens zal er een laad balkje verschijnen in een nieuw venster, dit duurt een aantal seconden. Daarna wordt er aangegeven dat je een update kan downloaden via De Sims 2 site. Natuurlijk is dit niet de Nederlandse, aangezien die offline is gehaald, maar de Amerikaanse. Klik op: "Klik hier om de update te downloaden van de website van Electronic arts"


Afbeelding

Afbeelding

Wanneer je hebt geklikt op "Klik hier om de update te downloaden van de website van Electronic arts" kom je dus op de Amerikaanse site van De Sims 2 uit. Daar kies je uit de lijst met updates, de update die je zoekt. Wanneer je de CD versie hebt, zoals ik, klik je op: The Sims 2 CD Patch. Let op: Houd er rekening mee dat je goed op het hoesje kijkt of je de CD of DVD versie van De sims 2 (Het basis spel) hebt.

Afbeelding


Vervolgens klik je op download , en de 'Patch' of terwijl de update, begint te downloaden. Dit duurt een minuut tot anderhalf minuut (Hangt af van je internet snelheid) Afbeelding

Wanneer de update klaar is met downloaden ziet het icoontje er zo uit: Afbeelding. Zoek de locatie waar je hem hebt staan en klik er twee keer op zodat het programma opstart.


Let op: Zorg dat je de foutmelding wel sluit, de foutmelding van foto 1, anders wil de update zichzelf niet installeren. Dan komt de melding: Sluit De Sims 2 af en start dit programma opnieuw op.

Afbeelding

Vervolgens begint de update te installeren, schrik niet van de kleur: Het is knal rood. Dit betekent NIET dat hij aan het de-installeren is of iets. Laat de update zijn gang maar gaan. Wanneer de update klaar is geeft hij dat netjes aan , en hoef je alleen op oke te drukken.

Afbeelding

Klik daarna op het: De Sims 2 icoon,


Afbeelding

En als je alles goed hebt gedaan, komt in één keer dit in je beeld:


AfbeeldingManier 2: Compatibiliteit Windows 7 veranderen.


Wanneer je Windows 7 op je computer hebt staan en je De Sims 2 aanklikt om het te gaan spelen, heb je best kans dat je de melding "Dit programma heeft bekende Compatibiliteits problemen". Dit keer gaan we NIET voor de online oplossing, maar gaan we proberen het spel handmatig te veranderen.

Afbeelding

Klik met je rechter muisknop op het icoontje van De Sims 2 en kies voor : Eigenschappen

Afbeelding

Vervolgens krijg je een scherm met algemene dingen over De Sims 2. Boven in, vlak bij het kruisje om het venster weg te klikken, zie je Compatibiliteit staan. Wanneer je daar op klikt zie je de informatie zoals op het plaatje hier boven. Hier in gaan we knutselen.

Afbeelding

Klik het hokje onder compatibiliteitsmodus aan, en vervolgens op : Dit programma uitvoeren in de compatibiliteits modus voor: Windows XP (Service pack 3) Note: Hier werkte De Sims 2 perfect op, omdat het toen de tijd voor XP was.


Klik op Toepassen

Afbeelding

En wanneer je op het icoontje van De Sims 2 klikt..

Afbeelding

Krijg je een werkend spel.

~

Er zijn dus twee manieren om het probleem op te lossen. Persoonlijk zou ik als je weinig ervaring hebt met computers, voor optie 1 gaan. Deze is wat makkelijker, en als er iets verkeerd gaat en niemand kan je helpen.. Heb je kans dat je alles weer opnieuw kan installeren.

Bij optie 1 , kan je gewoon eerst alles installeren en vervolgens de laatste update installeren van het laatste pakket wat je installeert.

Have fun met De Sims 2

Weergave- en sorteeropties