Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

11 berichten • Pagina 1 van 1

Gebruikersavatar
AnsjJ2
Peuterdynamo Peuterdynamo
Berichten:
12551
Lid geworden op:
do 25 feb 2010, 12:35

The Sims Freeplay Review

Afbeelding
The Sims freeplay is een nieuw spelletje van EA voor de iPhone, iPad en iPod. De app is gratis te downloaden via de App Store, en is na een minuut of twee al klaar met downloaden. Dat is in ieder geval al een plus punt. Maar doet 'The Sims Freeplay' zijn naam de eer? In principe is het ook 'free' (gratis) om te spelen, dit keer heb je je eigen vrienden niet nodig om ze lastig te vallen voor spullen zoals in Sims Social, nee The Sims Freeplay werkt heel anders.

De tijden lopen gelijk met onze tijd. Als je Sim een dutje gaat doen van 4 minuten kun je gerust even wat anders op je iPhone / iPad doen, je krijgt namelijk een melding als hij/zij weer wakker is. De instelling voor push-up berichten kan je ook uitzetten, maar soms is het wel handig. Want volledig slapen kan zeven uur gaan duren en douchen bijvoorbeeld een uur. Dan is het handig om het push gedeelte aan te zetten, en zelf iets anders te gaan doen. Wachten en kijken naar een Sim die slaapt is namelijk niet zo spannend.

Afbeelding
In CAS (Create A Sim) zijn je kleren gratis, met mijn eerste blik dacht ik dat er een hele grote aanbod was aan kleding aangezien je veel pagina's had om door heen te bladeren. Maar toen ik beter keek zag ik dat hetzelfde topje waar ik naar keek ook in een andere kleur stond. Dit vind ik persoonlijk zonde van het aanbod wat heel groot leek. Hetzelfde geldt voor de haren en schoenen, de huid en ogen van je Sim zijn daar in tegen wel weer aan te passen met een aantal kleurtjes. Met Sim Social in de vergelijking valt dit dus erg tegen en is Sims Social weer in de plus. Je Sim heeft ook weer karakter eigenschappen en deze worden leuk geanimeerd.
Afbeelding

Afbeelding
De Sims Freeplay bestaat voornamelijk uit uitdagingen die je moet voltooien. Deze variëren van een koelkast kopen tot aan een nieuw gebouw in je stad plaatsen. Als je de uitdaging voltooit, krijg je Lifestyle punten, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om acties van je Sim sneller te voltooien!

Afbeelding
De besturing van de Sims Freeplay is erg makkelijk als je een iPhone/iPad gewend bent. Door twee vingers in een cirkelvormige beweging te draaien kun je het beeld naar links of naar rechts draaien. Dit is hetzelfde als de '<' en '>' toets in de Sims 3 op de PC. Ook kun je in-en uitzoomen door middel van je vingers naar elkaar toe en van elkaar vandaan te schuiven. Verder is het nog mogelijk om bijvoorbeeld naar de andere kant van het huis te gaan, dit doe je door met één vinger op het scherm te schuiven.

Het is dus allemaal erg logisch als je iPhone/iPad gewend bent!

Afbeelding
Als je geen geduld hebt en je wil toch graag meer geld hebben, kun je dit kopen met echt geld. In de Store kun je dingen kopen zoals Simoleons en Lifestyle points. Het goedkoopste is 10 Lifestyle points voor €2,99, het duurste is 500,000 Simoleons of 1000 Lifestyle points, voor €79,99. Deze aankopen doe je via je iTunes account: zorg dus dat daar geld op staat als je iets wil aanschaffen.
Onze mening:
Nina:

Als ik even niks te doen heb en er is niemand anders bezig op de iPad, vind ik het leuk om The Sims Freeplay te doen. Het is apart dat de tijden gelijk lopen met onze tijden, slapen duurt ook echt heel lang. Het voordeel daarvan is dat je even snel kan spelen, bij de Sims 3 op de PC is dat de moeite namelijk niet.

De meeste uitdagingen vind ik erg makkelijk, er zitten een paar lastige bij (waarbij je veel geld moet hebben) maar het is opzich een leuk spel. Maar toch, ik vergelijk het altijd met de Sims 3 op de PC, is het geen fantastisch spel. Ik geef het spel een 7,5!
AnsjJ2:

The Sims Freeplay is op zich een leuk spel maar ik vind het toch iets te veel weg hebben van The Sims, maar dan in een nieuw jasje en meer 3D dan alleen van boven af. Als je veel tijd hebt of genoeg geld , is het een leuk spel om je tijd mee te verdrijven! Naar mijn mening is het spel een 7,9 waard
Geschreven door Nina en Ans
Gebruikersavatar
FranSor
Beheerder Beheerder
Berichten:
8891
Lid geworden op:
do 09 jul 2009, 19:48

Re: The Sims Freeplay Review

Nee, het is de bedoeling dat je met meerdere Sims speelt. Wanneer je de opdrachten volgt, volgens mij al binnen een half uur, dan krijg je steeds meer Sims doordat de opdrachten dan zeggen dat je een nieuw poppetje aan moet maken. :) Het is ook best makkelijk om te schakkelen tussen de verschillende Sims. Met 2 keer drukken ben je bij een andere Sim.
Meer dan één Sim hebben is ook erg handig, als de één 5 minuten aan het eten is, kan je andere dingen doen met je andere Sims. :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
maike0090
Kruisfokker wezen-robot Kruisfokker wezen-robot
Berichten:
6297
Lid geworden op:
ma 26 jul 2010, 13:25

Re: The Sims Freeplay Review

^ sims 3 via de computer heb je toch ook internet voor nodig -____-

ik vind sims freeplay best wel tegenvallen
na 3 dagen verveelde het en heb ik het weer verwijderd haha :sweatdrop
Afbeelding
#beh
Orgaandonor Orgaandonor
Berichten:
1
Lid geworden op:
za 09 jun 2012, 15:54

Re: The Sims Freeplay Review

Ik heb de Sim freeplay op de iPad gedownload maar het duurde hartstikke lang voor dat hij klaar was, Dus heb ik er op geklikt nu staat er de hele tijd wachten... Ik wacht nu al 2 dagen maar hij laad niet. En hij was eerst een beetje geladen maar nadat ik er op had geklikt was dat balkje niet meer blauw wat moet ik doen??
Gebruikersavatar
Yade
Podium hulp Podium hulp
Berichten:
145
Lid geworden op:
zo 15 apr 2012, 11:22

Re: The Sims Freeplay Review

Ik vind het vervelend dat de behoeftes van de sims leeglopen(na een nacht slapen staan alle balkjes op rood) en bij de sims op de pc is dit niet zo. En het duurt zoooo lang voor je weer wat geld verdient..ik vind het echt geen aanrader.
Houd me vast als ik verdrietig ben. Kus me als ik moet huilen. Maak me aan het lachen als ik in de put zit. Hou van me tot ik sterf.

Weergave- en sorteeropties