Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats reactie

22 berichten • Pagina 1 van 2

Gebruikersavatar
FranSor
Beheerder Beheerder
Berichten:
8891
Lid geworden op:
do 09 jul 2009, 19:48

Verslag video chat van 23 februari 2012

Afbeelding

23 februari was er weer een chat over De Sims 3 Showtime. Simguru Graham Nardone presenteerde de chat en naast hem zaten twee experts van De Sims 3 Showtime en van de online features van deze nieuwe uitbreiding, Sarah Nelson en Megan Myers. Tijdens de chat ging het vooral over Simport, de nieuwe online mogelijkheid van het spel, kort is Starlight Shores laten zien en ook werden er vragen van spelers beantwoord. Hieronder kan je een samenvatting lezen van de chat.

Geest

Afbeelding

Afbeelding

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen kregen we gelijk de geest te zien. De geest is blauw en heeft een ‘1000 en 1 nachten’ pakje aan. Het viel mij op dat de geest in het lijstje met bespeelbare Sims staat. Zo te zien wordt de geest dus aan je huishouden toegevoegd zodra je de oude stoffige lamp koopt bij de Levenslange beloningen. De producers hebben niet zo goed laten zien wat de geest allemaal kan, maar wel is duidelijk geworden dat de geest eten tevoorschijn kan toveren. Voor de rest zal de geest gewoon meedraaien als andere Sims in je huishouden. Ze kunnen dus ook een baan hebben! Zo was deze geest een magiër.

Afbeelding

in-game ‘mijn pagina’

Afbeelding

Zoals sommigen al weten, krijgt de ‘mijn pagina’ van de officiële De Sims 3 website een update. Dit is omdat er nu ook een in-game versie komt. In je spel kan je dus je pagina bekijken. In dit scherm zijn verschillende tabs te vinden. Zo heb je je gewone ‘wall’, hierin staan alle herinneringen van jou en je vrienden. Deze herinneringen zijn hetzelfde als het herinneringsysteem dat De Sims 3 Levensweg introduceerde maar je kan ook je eigen herinneringen maken met een eigen titel en screen. Tijdens het spelen kan je ook reageren op elkaar herinnering.

Afbeelding

Afbeelding

Één van de nieuwe dingen zijn ‘Achievements’ dit zijn doelen die je kunt halen, bijvoorbeeld dat je voor het eerst simport hebt gebruikt. Hiervoor krijg je dan een sticker op je pagina. Er zijn ook platinum achievements, deze zijn een stuk moeilijker dan de normale en er zijn er ook veel minder om te behalen.

Afbeelding

Natuurlijk is er ook een tab voor je eigen profiel, deze zal dan hetzelfde zijn als de pagina op DeSims3.nl.

Afbeelding

Ook is er een overzicht van al je vrienden maar wanneer je heel veel vrienden hebt zie je alleen degenen die recent actief waren, het handige hierin is dat je ook vrienden op kunt zoeken. Dit kan je simpelweg doen door de naam van de persoon in te typen. Wat je ook kan doen is mensen zoeken zonder naam in tikken maar alleen op welk spel ze hebben geregistreerd. Zo kan je dus mensen die je niet kent toch uitnodigen om vrienden te zijn en zo Simport met ze te gebruiken.

Afbeelding

Simport

Afbeelding

Simport is het systeem dat wordt gebruikt om je Sims te laten optreden in iemand anders zijn spel. Dit is weer een apart scherm waarin je alles wat betreft simport in kan vinden. De beginpagina van Simport laat zien welke Sim je op tour kan sturen maar ook welke vrienden Sims naar jou toe willen laten gaan.

Afbeelding

Voor de rest zitten er bovenaan dit scherm drie flappen voor de verschillende beroepen, zanger, acrobaat en magiër. Aan de zijkant van het scherm zitten knoppen die staan voor de verschillende plekken waar een Sim op kan treden zoals het park en een club.

Afbeelding

Afbeelding

Voor de optredens krijg je stempels en als je ze allemaal hebt, krijg je een beloning! Het is niet zo dat je de stempels op volgorde moet halen, het heeft te maken met welk level je Sim is. Dus hoe hoger het level, hoe meer stempels je kan halen.

Afbeelding

Afbeelding

Wanneer je hebt gekozen voor een bepaalde stempel moet je ook kiezen bij welke vriend je wil gaan optreden.

Afbeelding

De vriend waarnaar je het hebt gestuurd, accepteert je verzoek waarna hij of zij de mogelijkheid krijgt om het decor aan te passen. Dit hoeft niet, maar is natuurlijk wel zo leuk. Terwijl je Sim op tournee is, krijg jezelf berichtjes met hoe het gaat, als je dit niet wil kan je dit ook uitzetten. Je Sim zal voor 12 Simuren weg zijn.

Afbeelding

Het kan natuurlijk zijn dat je vriend niet online is, geen nood. Jouw Sim gaat toch nog weg voor het optreden. Wanneer je vriend op een later tijdstip online is kan hij of zij het optreden alsnog accepteren, dit moet alleen wel binnen 24 uur gebeuren anders loopt hij of zij de stempel mis. Zodra je een optreden accepteert, krijg je zelf ook een stempel voor je Simport ook al ben jezelf nog niet op dat niveau van dat beroep bent. Zo krijg je de beloning dus nog sneller! Deze beloning krijg je gelijk in je spel, dus je hoeft ze niet te downloaden van De Sims 3 website.

We hebben al meerdere keren gehoord dat een truc mis kan gaan. Maar wat gebeurt er nou als dit tijdens een optreden bij een vriend gebeurt? Wees gerust, het optreden wordt als geest afgemaakt maar je Sim keert levend in je spel terug.

Afbeelding

Het is lastig om Simport uit te leggen omdat er heel veel ‘maar’ in zit. Maar ik ben ervan overtuigd dat je het maar 10 minuutjes hoeft te proberen en dan snap je het helemaal!

Online opties

Afbeelding

Met al deze nieuwe mogelijkheden online zijn er ook nieuwe instellingen gekomen. Hierin kan je bepalen wat je aan wie laat zien. Het was al mogelijk om je De sims 3 spel te linken aan Facebook en zo herinneringen te delen, maar dit kan nu ook met Twitter.

Afbeelding

Bij de instellingen kan je bepalen wat voor herinneringen er gedeeld worden en of ze alleen te zien zijn voor je vrienden zijn of voor de hele wereld.

Overigens heb je geen internet verbinding nodig om te spelen, het kan ook zonder. Maar dan loop je wel de bonus sets mis.

Veel mensen maken zich zorgen over virussen en zijn daarom van plan om Simport niet te gebruiken. Het Sims team heeft hiervoor een handige oplossing bedacht. Wanneer je Simport gebruikt wisselen de computers alleen gegevens uit en geen bestanden. Zo kan je dus geen virussen krijgen.

Starlight Shores

Afbeelding
Tijdens de chat kregen we ook verschillende plekken van Starlight Shores te zien. Starlight Shores is gebasseerd op steden zoals Miami, er hangt een rijke atmosfeer, er is één grote straat en er zijn vele buitenbuurten. De rabbitholes zijn weer vernieuwd en passen zo helemaal bij de stijl van Starlight Shores. Hieronder een paar van de nieuwe plekken.

Afbeelding

Afbeelding
De bibliotheek heeft nu een kinderhoek en zelfs palmbomen!

Afbeelding
De begraafplaats is erg luxe en groots, maar dat verdienen de Sims die in Starlight Shores wonen natuurlijk ook.

Afbeelding
De hoofdstraat bestaat uit twee straten en ziet eruit als een grote boulevard.

Afbeelding
Zaken en de bistro zijn samengevoegd in een, in mijn ogen, neutraal uitziend gebouw.

Afbeelding
Ook de boekwinkel en de spa zijn een nieuwe combinatie in een kleurrijk gebouw.

Afbeelding
De Sims 3 Showtime brengt een aantal nieuwe plekken zoals een privé club waar mensen op kunnen treden.

Afbeelding

Afbeelding
Rechts onderin zie je de karaokebar! Wist je dat kinderen ook een lied ten gehore kunnen brengen met dit apparaat?

Afbeelding
Ook de criminelen hebben een nieuwe plek gekregen, namelijk in een oude schoenfabriek.

Antwoorden op vragen van kijkers

Afbeelding

Kan je de achtergrondmuziek tijdens de optredens aanpassen?
Ja dat kan! Bij de zangers en zangeressen kan je zelf de liedjes kiezen die ze gaan zingen en bij de acrobaat en magiër kan je inderdaad zelf de muziek aanpassen.

Zijn er nieuwe insecten om te verzamelen?
Tuurlijk! Er zijn nu namelijk vuurvliegjes die je kan vangen, deze hebben verschillende kleuren en zijn dus erg leuk om in je huis te zetten.

Kunnen we oude bekenden terug vinden?
Nee, er wonen geen al bekende families in Starlight Shores.

Wat is je favoriete nieuwe voorwerp?

Afbeelding

Afbeelding
Dat is dan de televisie, die is namelijk 4 hokjes groot! Ook is de golfmat een favoriet, dit is ook gelijk een nieuwe vaardigheid die Sims kunnen leren.

Gaat custom contents ook mee in simport?
Nee dit gebeurt niet, deze voorwerpen worden vervangen.

Zijn er nieuwe trickshots voor de pooltafel?

Afbeelding
Absoluut, en als je hier heel goed in bent, kan je er zelfs geld verdienen hiermee.

Hoe reizen de Sims tijdens Simport?
Ze reizen eigenlijk gewoon met de taxi in het begin, maar als de Sim een hoger level is zal er een limo verschijnen.

Is de make-up voor tijdens het optreden aan te passen?
Het is nu mogelijk om de make-up per outfit aan te passen en de kleren voor de optredens zijn nu een losse outfit. Dus ja, er is andere make-up mogelijk voor tijdens de optredens.

Zijn er nieuwe haarstijlen?
Natuurlijk, we zullen ze even laten zien.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Hoe krijg je de geest?
Er zijn verschillende manieren, maar de makkelijkste is om de levenslange beloning ‘Oude stoffige lamp’ te kopen. Maar er zijn dus nog meer manieren, wees dus op je hoede voor een oude stoffige lamp.

En met deze vraag eindigde de Live chat met producers van De Sims 3 Showtime.
Afbeelding
Gebruikersavatar
FranSor
Beheerder Beheerder
Berichten:
8891
Lid geworden op:
do 09 jul 2009, 19:48

Re: Verslag video chat van 23 februari 2012

Geurtvdb schreef:Aan wat voor soort geest moet ik denken?
Zoals je sim dood is of iets anders?

Overig nog een leuk verslag en de buurt ziet er ook top uit!
Een geest van Aladin of zoals in De Sims 1. Het blauwe poppetje op de tweede screen is de geest. ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Job
Latrine schoonmaker Latrine schoonmaker
Berichten:
12
Lid geworden op:
do 02 feb 2012, 08:28

Re: Verslag video chat van 23 februari 2012

Wauw, die kapsels; ook er fijn dat je nu de make-up per outfit kan veranderen, ik heb altijd problemen met de make-up van Wereldavonturen, die verdwijnt automatisch na alles wat mijn sim doet. Dit pakket wordt echt super!!
Gebruikersavatar
charlotte
Snode rechterhand Snode rechterhand
Berichten:
3971
Lid geworden op:
za 04 jul 2009, 12:12

Re: Verslag video chat van 23 februari 2012

Ja inderdaad per outfit de make-up kunnen aanpassen is een echte verbetering. Nu als je sim bij alledaags rode lippenstift heeft omdat ze dan iets roods aan heeft, maar wel een roze avondjurk heeft, vloekt die rode lippestift erg. En nu kan je de lippenstift in de kleur van de avondjurk doen.; En die golfmat. Geweldig. En die tv is echt reusachtig.
Big Mama
Aartsschurk Aartsschurk
Berichten:
4831
Lid geworden op:
zo 04 dec 2011, 17:20

Re: Verslag video chat van 23 februari 2012

In het begin was ik erg sceptisch over deze uitbreiding ;) maar ik vind 'm ondertussen echt geweldig. :woot De kapsels zijn bloedmooi en erg handig dat je eindelijk de makeup kan aanpassen aan je outfit. Ik weet niet zo goed of ik die geest :| nou wel zo leuk vind maar daar kom ik vanzelf wel achter. :D

Weergave- en sorteeropties

Plaats reactie