Sims Nieuws

Sims Nieuws Forum

Je kunt gewoon niet zonder!

Plaats een reactie

Bevestigingscode

Om automatische berichten te voorkomen, vereist dit forum dat je een bevestigingscode invult. De code is weergegeven in de afbeelding die je hieronder kan zien. Als je visueel gehandicapt bent en de code niet kan lezen, neem dan contact op met de beheerder.

Bevestigingscode

Voer de code exact in zoals deze weergegeven wordt. Alle letters zijn hoofdlettergevoelig.

Smilies

Bekijk meer smilies

  • BBCode staat AAN
  • [img] staat AAN
  • [flash] staat UIT
  • [url] staat AAN
  • Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten

Opties

Voorafgaande berichten: Officieel blog De Europese evolutie: wereldsteden bouwen [ Weergave uitklappen ]

Officieel blog De Europese evolutie: wereldsteden bouwen


Hallo allemaal! Ik ben Eugene Wong en ik ben artdirector bij Maxis. Ik werk aan de look van SimCity en werk daarvoor samen met vormgevers die de RCI-gebouwen (woningen/winkels/fabrieken) ontwerpen. Tevens heb ik de leiding over de driedimensionale constructie van de gebouwen: ik ontwikkel hulpmiddelen en technologieën waarmee je een gebouw van een tweedimensionale schets omtovert tot een driedimensionaal model. Ik werk samen met interne vormgevers en met teams over de hele wereld om de eerste driedimensionale versie van SimCity tot leven te brengen.

Bij de Europese steden uit de Digital Deluxe-versie van SimCity wilden we een wauw-momentje creëren door een wereldberoemd monument in je stad te plaatsen. Alle RCI-gebouwen in je stad worden aangepast om bij de look en de sfeer van dat monument te passen. Zo kunnen we een 'klein Londen', een 'klein Parijs' of een 'klein Berlijn' vormen. Later zullen we je meer vertellen over het hoe en waarom van deze monumenten. Vandaag wil ik je meer vertellen over de RCI-architectuur van de drie Europese steden.

Afbeelding

Voor de Britse stad kozen we de Engelse Big Ben als monument. We zochten een typisch Britse architecturale stijl die populair was toen de Big Ben werd gebouwd (zodat de omringende gebouwen bij het monument zouden passen). We kozen voor de Georgiaanse architectuur die in de achttiende en begin negentiende eeuw populair was in Engeland en haar koloniën (inclusief Amerika). Dit is een functionele stijl, zonder veel opsmuk. Er werden eenvoudige materialen gebruikt zoals bakstenen. Het zijn hoekige gebouwen met meerdere verdiepingen, met klassieke eigenschappen gebaseerd op wiskundige berekeningen, met veel raamdelen, puntgevels, gebroken daken (zoals bij boerderijen) en meerdere schoorstenen. Je herkent deze gebouwen rondom de Big Ben aan hun rode en bruine voorgevels van steen, witte hoekstenen en een grijs dak.

Afbeelding

De Eiffeltoren lag voor de hand als monument van de Franse stad. Het was niet moeilijk om een Parijse look te vinden voor onze RCI-gebouwen, aangezien de stad is 'herzien' en er bij deze stadsvernieuwing een uniforme architectuur werd gebruikt. Halverwege de 19e eeuw werd Parijs gemoderniseerd. De straten en gebouwen werden veranderd en de algemene stijl van de architectuur veranderde sterk. Deze uitgebreide stadsvernieuwing zorgde ervoor dat de gebouwen van Parijs meer op elkaar leken. De sfeer van de stad veranderde: het werd het Parijs zoals we het nu kennen. De gebouwen werden ontworpen en gebouwd als een geheel dat één blok besloeg. Nieuwe regelgeving bepaalde de uiterlijke details, de decoraties van elke verdieping en de locatie van balkons. Zo ontstond de zee van blauwgrijze 'mansardedaken' en warme voorgevels die nu als typisch Parijs wordt bestempeld. Zulke gebouwen zullen je Eiffeltoren omringen, net als in het echt.

Afbeelding

En als laatste kozen we voor Berlijn de Brandenburger Tor als monument. Vandaag de dag wordt deze poort omringd door moderne overheidsgebouwen. Aangezien we de klassieke architectuur van Duitsland wilden gebruiken, moesten we de realiteit (en de tijd) even loslaten om een typisch Duitse stijl te vinden. De Duitse architectuur staat bekend om haar gotische vakwerkhuizen. We lieten deze huizen een verzameling individuele gebouwen vormen. Samen werden ze een soort levendig en dynamisch doolhof. Dat is typisch voor het gebrek aan stadsplanning ten tijde van de middeleeuwen, toen die gebouwen werden gebouwd. Dit zijn kleurrijke gebouwen, gemaakt van leem en hout, met rode dakpannen en plantenbakken voor het raam vol bloemen, terwijl de boetiekjes op de begane grond naar de Sims lonken.

Hopelijk vind je de nieuwe architectuur van deze Europese steden leuk. Ga vandaag nog naar onze Facebookpagina en stem op de leukste Europese stad. Het winnende land zal deze vrijdag haar gebouwen laten zien op SimCity Wire, dus kom over een paar dagen terug. Bedankt voor het lezen. Ik ben benieuwd wat voor stad - traditioneel of internationaal - jij zult bouwen!

Eugene Wong

Omhoog